Werkzaamheden vorderen gestaag

Werkzaamheden vorderen gestaag

De laatste jaren hebben wij geen berichten meer geplaatst op onze oude site. Dat willen wij nu op de nieuwe site weer gaan oppakken.

De laatste 2 jaar hebben wij hoofdzakelijk gedemonteerd en geconserveerd. Alles er af: eikenhouten panelen en kleppen, scharnieren, spatborden, bank en rugleuning, deuren, motorkap, cabine kaal, dashboard kaal enzovoort enzovoort. Te veel om op te noemen. Vele donderdagavonden en een aantal zaterdagen per jaar werden gespendeerd door een enthousiaste club vrijwilligers.

Foto: Verf verwijderen met de hand, want stralen geeft mogelijk extra schade op deze oude onderdelen.

Na vele avonden schuren, plamuren, schuren, plamuren tot Kevin pas echt tevreden was, werden de spatborden, koplampen, treeplanken en steunen voor de slanghaspels naar Van den Berg Autoschade gebracht. Onze sponsor voor spuitwerk en lak heeft, nadat in de werkplaats van Van den Berg alles definitief spuitklaar was gemaakt, de onderdelen keurig netjes gespoten in hoogglans ralleyzwart. Dit is de originele kleur uit 1937 van de spatborden en treeplanken. Je zou brandweerrood verwachten, maar nee in die tijd was dat zwart en het midden van de auto rood en blank eikenhout.

Foto: Spuitklaar maken bij Van den Berg autoschade Vlissingen.

Foto: Februari 2017, gespoten spatbord weer gemonteerd

De komende tijd gaan wij verder met de montage van de achterzijde van ons Fordje. Het schoongemaakte houtwerk is door Wilco keurig in de bootlak gezet en kan weer gemonteerd worden. André W en Karel zijn volop bezig met de carrosserie en spatborden, terwijl André van E heel veel werk verricht aan de motor, aandrijving, motorkap en voorbouw van de auto. Sjaak is bestuurslid van de stichting Brandweerford 1937 en is de vliegende kiep die alle karweitjes die hem voor de voeten vallen oppakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *