Maart 2013

In de korpsinfo van maart 2013 van de Stadsgewestelijke brandweer hebben wij een oproep geplaatst aan onze brandweercollega’s. Wij vroegen of men jaarsponsor wilde worden voor een bedrag van minimaal € 12,50 per jaar. Inmiddels zijn er al een paar aanmeldingen binnen! Elke euro is welkom en dit initiatief levert hopelijk weer de nodige centen op.

Inmiddels is het alweer 14 maart en ons autootje staat er maar kaal bij. De verlichting is er af, de slangengoten boven de ladder zijn verwijderd en komen niet meer terug, omdat ze er later op gemonteerd zijn (in de oorlogsjaren 1940 – 1945) door de “moffen”, zoals een oud brandweerman uit die tijd ons vertelde. Verder zijn de voorspatborden weg, is de tweetonige hoorn er af gehaald (niet origineel), is de sirene gedemonteerd, het zoeklicht, de motorkap, de persuitlaten, een deel van het houtwerk zijn ook losgemaakt en verwijdert. Een vreemd zicht, maar het moet eerst een rommeltje zijn voordat het weer iets kan worden. Vanavond wordt ook het spruitstuk verwijdert, zodat André de kleppen kan inspecteren. Stapje voor stapje demonteren is het motto.
We hebben ook besloten om de grote stukken carrosserie die demontabel zijn, te laten zandstralen. Stefan was begonnen met het afschuren van de verf, maar er zijn zoveel legen verf aangebracht dat dit bijna onbegonnen werk is. Vaste delen zullen wij wel schoon moeten “borstelen” tot op de blanke plaat, maar wat kan gaan wij toch maar even laten stralen. Het plaatwerk blijkt echter, zoals verwacht, in prima conditie te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *