Juli 2011

Het is alweer een poosje geleden dat er echt nieuws was over het opknappen van de oude MOTOR 5 ( of MOTOR 2) van de Vlissingse brandweer. Het is ook al een lange tijd stil rondom dit project. Het is echter niet zo dat wij er helemaal niets aan doen. Achter de schermen wordt nog geprobeerd om nog meer geld en (materiaal)sponsering te verwerven. Daarnaast zijn er contacten met mensen die willen helpen om het project op gang te helpen. Via dit nieuwsbericht willen wij alle belangstellenden melden dat wij in september 2011 zullen starten met het schrijven van een restauratieplan. Hierbij worden wij geholpen door onze collega André van Eenennaam. André heeft heel veel ervaring met het restaureren van auto’s en heeft zich gespecialiseerd in het restaureren en onderhouden van de beroemde Citroën DS (strijkijzer). Hij heeft hiervoor jaren geleden zelfs een zelfstandige onderneming voor opgericht. Zie hiervoor deze link: http://www.idee-andre-ds.com/ . Wij zijn erg blij dat André spontaan zijn expertise heeft aangeboden! Daarnaast zijn er diverse collega’s die zich bij ons hebben gemeld om in de toekomst aan het project mee te helpen. Eerder hebben wij ook al gemeld dat wij allerlei soorten hulp kunnen gebruiken. De website moet bijgehouden worden, administratie moet gedaan worden, contacten met sponsors onderhouden, subsidies binnenhalen, sleutelen, demonteren, schuren, lassen enz. enz. Dus niet alleen de techniek is belangrijk!! Ook de collega’s die de Magirus 1931 uit Middelburg onder hun hoede hebben zijn zeer behulpzaam en bereidt om ons te helpen met raad en daad. Kijk ook eens op hun site: http://www.stichting-magirus1931.nl/ . Kortom: er zit weer enige voortgang in ons project en wij hopen dat nog meer mensen aan willen sluiten bij het “restauratieteam”. Het moet er nu echt van gaan komen en zoals gezegd starten wij in september van dit jaar (2011). Het is de bedoeling dat de vaste (sleutel)avond de donderdagavond gaat worden. Wij hopen dat wij met dit bericht iedereen weer op de hoogte hebben gesteld over ons oude Fordje.

 

De inzameling van geld, werkzaamheden en materialen heeft lang geduurd en is een proces dat nog steeds doorgaat. Het bestuur heeft echter gemeend dat we toch moesten starten.

 

 

Wij hoopten in 2008 voldoende geld en materialen te hebben ingezameld om verantwoord een start te kunnen maken. Helaas heeft dit een paar jaar langer geduurd.

 

Het streefbedrag van € 10.000,00 euro hebben wij nog niet gehaald, maar we zijn op de goede weg! Toch maar in 2011 gestart met de restauratie dus.

 

Gelukkig hebben wij nog steeds de toezeggingen van onze sponsors staan. Onze sponsors in arbeid en materialen zijn o.a.: Bouwbedrijf Joziasse te Vlissingen, Van den Berg autoschade te Vlissingen, takel en bergingsbedrijf Kuzee te Oost Souburg, Joosse interieurs te Arnemuiden.

 

Kijk ook eens op onze “sponsors” pagina en bezoek de websites! Wij mogen ook notariskantoor Marianne Heuvelmans te Oost Souburg niet vergeten. Dit kantoor verzorgde voor ons de oprichtingsakte voor de stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *